6 manieren waarop je brein je seksleven brutaal belemmert

Het lijkt erop dat als het om liefde gaat, je hersenen beslist aan jouw kant moeten staan: neem op zijn minst een onweerstaanbare instinctieve drang om zich voort te planten.

Zolang je een tiener bent en gewoon op zoek bent naar een min of meer geschikte eigenaar van een reeks genitaliën die tegengesteld zijn aan die van jou, voor onmiddellijke copulatie, is het nog steeds niet zo erg: weinig ervaring – weinig stereotypen. Maar naarmate je ouder wordt, wordt het vinden van een match voor niet-bindende bedpirouettes steeds moeilijker, en niet het minste obstakel is de inhoud van je eigen schedel. Hier is een selectie van de manieren waarop je hersenen seks in je leven proberen te saboteren..

1. Mensen denken dat sexy uitziende mensen dom zijn

Het is onwaarschijnlijk dat dit als een verrassing komt voor aantrekkelijke meisjes: de termen “hoer” en “prostituee” zijn door velen gehoord bij het bereiken van de puberteit, ongeacht kledingstijl, moreel karakter en academisch succes. Sexy? Dus, stomme slet, er kunnen hier geen twee meningen zijn.

Naast de overduidelijke invloed van stereotypen en voorbeelden van gedragsmodellen op de kwetsbare psyche van tieners, ligt de reden hiervoor in de eeuwige neiging van de hersenen om mensen te beoordelen ‘aan de hand van hun kleding’: eerst zien (en evalueren we) het uiterlijk (voornamelijk alleen voor het onderwerp reproductie, oh, instincten, wat kan je ermee doen), dan kijken we naar de essentie. Het nieuws kan echter zijn dat vrouwen seksueel aantrekkelijke mannen op dezelfde manier bestempelen: sexy betekent dom..

Uit de studie bleek dat mannen met een naakte (en sexy) torso door vrouwen worden gekenmerkt als “aantrekkelijk maar incompetent”. “Dit effect kan zelfs optreden als de man volledig gekleed is”, zegt een van de auteurs van het onderzoek, psycholoog Kurt Gray, “het is voldoende dat zijn focus op zijn eigen aantrekkelijkheid duidelijk is voor vrouwen.”.

Conclusie: wij geloven dat mensen die er sexy uitzien dom zijn, terwijl andere mensen die ons sexy vinden, denken dat we dom zijn. En dit alles voorkomt uiteindelijk dat mannen en vrouwen elkaar beter leren kennen … heel dichtbij, als we het over afstand hebben.

2. Met je flirten maakt je dommer

Hopelijk beseffen de meeste mannen dat flirten met mooie vrouwelijke collega’s op het werk op zijn minst tactloos is. De wetenschap zegt dat door meisjes van het werk af te leiden door te flirten, je hun focus op zaken ernstig verstoort. Hoe kun je effectief werken als iemand je stiekem een ​​blik werpt en vuile grappen maakt??

Maar wees niet ontmoedigd, beste dames: hetzelfde effect werkt in het tegenovergestelde geval. Werd uitgevoerd: verschillende meisjes moesten worden geïnterviewd door een man die hen eerst van top tot teen met een taxerende blik bekeek, en daarna ‘naar hun borsten begon te staren’ en hier niet mee ophield tot het einde van het interview . Arme testpersonen waren verward in woorden, konden zich niet concentreren op vragen en waren over het algemeen, zoals ze zeggen, dom.

Toen veranderde de situatie in het tegenovergestelde: het interview werd afgenomen door een aantrekkelijke vrouw en de mannen “kregen een baan”. Bij het stellen van vragen bekeek de “baas” de inhoud van hun broek zonder enige verlegenheid. Niemand was verbaasd dat in deze situatie zelfs zelfverzekerde mannen bloosden, bleek werden, stotterden en ‘hun gezicht verloren’. Ze konden geen werk meer bedenken. Tegelijkertijd vertoonden noch de man noch de vrouw die de rol van bazen speelden enige problemen met het denken: het brein was alleen gesloten bij degenen die het onderwerp van overweging werden. Er was natuurlijk geen sprake van seksuele interesse in de baas van de kant van de ‘experimentele’.

3. Je brein maakt vrouwen objectief (zelfs als je zelf een vrouw bent)

Volgens de Wiktionary is objectivering “objectivering, transformatie naar een object; een denkproces waardoor een gewaarwording die ontstaat als een subjectieve toestand, wordt getransformeerd in de waarneming van een object. ‘ Simpel gezegd, wanneer een sexy vrouw in uw gezichtsveld kwam, verdeelden uw hersenen haar onmiddellijk in “kont”, “borsten”, “benen”, “taille”, “lippen” enzovoort, dat wil zeggen, ontbonden seksualiteit in verschillende samenstellende delen, die hij elk niet als een deel van de persoonlijkheid zag, maar als een object met een verleidelijke vorm.

En er is niets dat u eraan kunt doen – dit is hoe uw hersenen werken, en dit feit is wetenschappelijk. Onderzoekers kunnen nog steeds niet verklaren waarom een ​​dergelijk perceptie-effect niet alleen bij mannen wordt waargenomen, maar ook bij vrouwen, en suggereren dat het gaat om de evolutionaire invloed van de samenleving, waar vrouwen zich eeuwenlang moesten ‘aanpassen’ aan het gedrag van mannen in ons welzijn. oude patriarchale beschaafde wereld.

4. We hebben dubbele maatstaven met betrekking tot het concept van “verraad”

In een onderzoek waarin proefpersonen werd gevraagd de belangrijkste karaktereigenschappen van hun toekomstige partner te noemen, was loyaliteit, zo niet in de eerste plaats, dan in ieder geval heel dicht bij hem. De overgrote meerderheid van de mensen houdt niet van ontrouw. Maar stop. Wat bedoelen we met ‘ontrouw’?

Is het verraad als je iemand kuste, doordrenkt van warme gevoelens, dronken? Je was dronken, dus het telt niet. Wat als u per ongeluk een collega op de bodem sloeg terwijl u langs liep? Maar het was volkomen toevallig! Hoe zit het met een gebruikt condoom in uw auto? Dit is niet mijn auto. Oké, dit is mijn auto, maar het condoom is niet van mij. En dan, zelfs als hij de mijne was, is een losse seks op de achterbank zonder enige verplichtingen en gevoelens – dit verraad?

Speel niet vals als je het hebt gedaan. Vreemdgaan als je partner het heeft gedaan. Het heeft geen zin om jezelf te overtuigen: in tegenstelling tot alle argumenten en gezond verstand, zullen je hersenen proberen je te rechtvaardigen. We willen niet dat ons mentale evenwicht schudt, dus deze reactie is slechts een deel van de werking van het zelfbehoudinstinct..

In een onderzoek werd bijvoorbeeld aan studenten gevraagd wat zij dachten dat seks was. Bijna iedereen beschreef seks als het penetreren van een penis in een vagina … meerdere keren. Oké, en de seks van je partner met een andere persoon is ook niets meer dan het binnendringen van de penis in de vagina? Nee, antwoordden de studenten eerlijk, dit is verraad, verraad, bedrog, klap en mentale wond. Onderzoeksconclusie: dit is geen egoïsme, maar het mechanisme van de werking van het menselijk brein.

5. We zijn onzeker en jaloers omdat het ons helpt te overleven.

Intieme relaties tussen mensen kunnen worden toegeschreven aan een van de twee modellen: veilige gehechtheid, waarin je je kalm en zelfverzekerd voelt in je verbintenis, en pijnlijke gehechtheid: het geval wanneer je telefoon plotseling stierf op het werk en je hem kon opladen pas na drie uur in de auto krijg je 36 berichten op je antwoordapparaat, waarvan de laatste tien vergezeld gaan van snikken. En als je naar huis terugkeert, zie je dat je appartement in brand staat.

Natuurlijk is het eerste model van relaties aangenomen in de beschaafde wereld (misschien wordt dit vergemakkelijkt door de noodzaak om in appartementsgebouwen te wonen). Maar laten we eens kijken waarom er een ander, hysterisch model is, waarin een van de partners zich wanhopig aan de ander vastklampt, in hem oplost en tegelijkertijd probeert al zijn acties te beheersen..

Omdat dit een manier is om te overleven. Dit gedrag is kenmerkend voor slechts één type persoon: heel, heel onzeker. Deze onzekerheid is evenzeer van toepassing op het persoonlijke leven. De onderzoekers reproduceerden de hierboven beschreven brandsituatie door te kijken hoe snel en op welke manier de proefpersonen reageerden op de geur van rook in de kamer. Natuurlijk behoorde het grootste aantal van degenen die theoretisch overleefden tot hetzelfde neurasthenische type dat elke noodsituatie als een apocalyps beschouwt. Om te overleven zijn deze vaardigheden niet slecht, maar ze kunnen je seksleven volledig verpesten..

6. Ja, mannen geloven echt dat hun vriendinnen bereid zijn om seks met hen te hebben.

Heteroseksuele mannen en vrouwen kunnen geen vrienden zijn omdat seks er altijd zal zijn. Tegelijkertijd tonen vrouwen, vreemd genoeg, verrassende naïviteit bij het beoordelen van hun relaties met mannelijke vrienden..

Advies aan meisjes: je kunt op een romantische leeftijd zijn en geloven in de onberispelijke banden van pure vriendschap, je kunt zelfs je hele leven schouder aan schouder lopen met je vriend, maar dit alles betekent niet dat hij de mogelijkheid van seks niet overweegt met jou als acceptabel en zeer waarschijnlijk … Diep van binnen is je vriend er zeker van dat je stiekem naar hem verlangt, dus als je vrijblijvende seks wilt, weet je bij wie je terecht kunt. Een ander ding is dat je er niet eens over nadenkt..

De resultaten van twee wetenschappelijke onderzoeken laten zien dat mannen zo zijn gerangschikt dat ze simpelweg niet kunnen nadenken over seks met een vrouw die hen sympathiek maakt (en zonder medeleven moet je toegeven dat er geen vriendschap is). gewoon niet in staat. Bovendien geloven ze dat hun vriendinnen er hetzelfde over denken. Welnu, vrouwen hebben de neiging om vriendschap met een man net als vriendschap te behandelen, ongeacht wat hij bij zichzelf denkt..

Dus dame, als u de vraag van uw vriend beantwoordt: “Wat heeft u bij hem?” “Oh, we zijn gewoon vrienden”, onthoud dat het antwoord van je vriend zou zijn: “We zijn gewoon vrienden. Voor nu.”