Zorg en gezondheid bij seks

Inhoud

Onze dames en heren, die niet zozeer vechten voor een plek onder de zon, maar gewoon om te overleven, begint vaker iedereen alleen aan zijn gezondheid te denken als er niets is om over na te denken. Zoals u weet, hebben we één gezondheid, maar er zijn veel manieren om deze te vernietigen.

Gezondheid van sekspartners

Vrouwen zorgen beter voor hun seksuele gezondheid dan mannen, daar is geen discussie over. Maar soms stellen ze een specialist zulke vragen die zelfs iemand in de war brengen. Dit zijn de vragen die de eerlijkere sekse prikkelen, en een persoon die zeer bekwaam is in deze zaken zal antwoorden..

Seksuele counseling receptie

(Vraag.) Na losse geslachtsgemeenschap begon ik me op advies van een van mijn vrienden te wassen met een oplossing van kaliumpermanganaat. Ik betwijfel gewoon of dit echt de beste manier is om seksueel overdraagbare aandoeningen te voorkomen? Is er geen andere manier sterker ?

(Antwoord.) In het algemeen kan een sterke concentratie kaliumpermanganaat brandwonden aan de slijmvliezen veroorzaken, dus het is het beste om seksueel overdraagbare aandoeningen te voorkomen met speciale medicijnen die worden verkocht in een apotheek of in “Intim” -salons.

(Vraag.) Ik heb vaak een onstabiele bui en zelfs hoofdpijn (vooral als het weer verandert) is vaak vervelend, en mijn nieuwe ‘jonge man’ wil hier geen rekening mee houden, en verzekert me er tegelijkertijd van dat het zoals het bedrijven van de liefde beter dan welke medicijnen dan ook, de stemming verbeteren en zelfs hoofdpijn verlichten …

(Antwoord.) En hij bedriegt je niet, dat is het echt! Studies van wetenschappers hebben aangetoond dat dankzij fysieke liefde in het lichaam van een vrouw, endorfine wordt aangemaakt, het zogenaamde “plezierhormoon”, dat niet alleen de stemming verbetert, maar zelfs beter dan de meest geadverteerde pijnstillers pijn verzacht. Als seks gepaard gaat met een orgasme, komen bovendien speciale stoffen (interne medicijnen) vrij in het hersenvocht, die de pijn in het hele lichaam verlichten of zelfs volledig verlichten..

Een onderzoek onder vrouwen met chronische pijn heeft aangetoond dat dit verlichtende effect wel 8 tot 10 minuten kan aanhouden. Welnu, de zogenaamde “psychalgieën” – pijn die voornamelijk wordt veroorzaakt door traumatische ervaringen, stressvolle invloeden, kan na intimiteit volledig en voor lange tijd verdwijnen.

(Vraag.) Ik lijd aan angina pectoris, daarom ben ik onlangs begonnen intieme relaties met mijn man te vermijden. En hij is beledigd, begrijpt niet dat seksuele stress schadelijk is voor het hart. Wat moet ik doen, hoe moet ik met hem redeneren? ?

(Antwoord.) Maar je moet niet redeneren met je “levenspartner”, want je hebt niet helemaal gelijk. Niet alle ladingen (en nog meer de ladingen die gepaard gaan met gemeten “familieseks”) zijn schadelijk of gevaarlijk. De meest competente mening is natuurlijk de conclusie van uw behandelend arts (cardioloog of huisarts)..

Maar u kunt zelf vrij gemakkelijk bepalen welk niveau van lichamelijke activiteit voor u acceptabel is. Hier leest u hoe u het kunt doen: als u na een stevige wandeling twee trappen beklimt zonder hartpijn en kortademigheid, betekent dit dat u bij geen enkele vorm van seks gecontra-indiceerd bent..

(Vraag.) Een vriend van mij vertelde me dat het wassen van de geslachtsdelen, vooral na geslachtsgemeenschap, het beste is met een washandje, maar ik twijfel of dit correct is ?.

(Antwoord.) Twijfels zijn gerechtvaardigd! Een washandje is, zeker als je het niet goed hebt gekookt, een ideale voedingsbodem voor verschillende bacteriën..

(Vraag.) Mijn partner houdt echt van orale seks, en bovendien zorgt hij ervoor dat ik niet “overvlieg”. Tot voor kort was ik er over het algemeen niet tegen. Onlangs echter, na een van dergelijke geslachtsgemeenschappen (hoewel mijn partner er hygiënisch zorgvuldig op was voorbereid), verschenen er wat witte huiduitslag in de vorm van blaren in de mond en een zere keel. Kan dit soort seks een zere keelziekte veroorzaken? ?

(Antwoord.) Het punt hier is natuurlijk geen zere keel. U heeft hoogstwaarschijnlijk een veel voorkomende infectie van de bovenste luchtwegen. Orale seks is echter gevaarlijk omdat het een seksueel overdraagbare aandoening kan ‘oppikken’, want bij deze vorm van seks kan geen enkele ‘hygiënische voorbereiding’ met een 100% betrouwbaarheid een partner beschermen tegen verschillende soorten bacteriën en virussen (waaronder Aids) … Maar vooral vaak is infectie met herpes, gonorroe en chlamydia mogelijk. Dus als er pijnlijke symptomen optreden in de mond of keel, moet u onmiddellijk naar een geslachtsarts gaan..

(Vraag.) Ik begon menopauzale manifestaties te krijgen, en op de een of andere manier was ik niet in staat tot intieme relaties, omdat ik al gekweld werd door duizeligheid en zelfs opvliegers. Maar mijn man wil dit niet begrijpen en kleeft altijd aan mij in bed.!

(Antwoord.) Het is tevergeefs om intieme relaties te vermijden, omdat vrouwen die regelmatig vrijen tijdens de menopauze, op deze manier enkele hormonale problemen kunnen wegnemen, wat niet alleen betekent dat ze duizelig worden, maar ook dat ze ze tijdens deze periode zo vaak storen. “getijden”.

(Vraag.) Sommige van mijn vrienden zijn ervan overtuigd dat om de seksuele gezondheid te verbeteren en om “intieme vermogens” te verbeteren, je niet alleen niet te veel moet eten, maar het is ook het beste om de hele tijd op dieet te gaan (vooral op “hongerige” degenen). Is het echt ?

(Antwoord.) Natuurlijk moet je niet te veel eten, maar het andere uiterste is schadelijk voor de seksuele gezondheid. En over het algemeen is het enige dat echtgenoten die lange tijd caloriearme (en zelfs meer ‘hongerige’) diëten hebben gehad, kunnen ‘opscheppen’, de schandalen die bij hen drie keer vaker voorkomen dan bij degenen die er niet om geven. ongeveer de grootte van hun eigen taille!

(Vraag.) Ik reageer heel sterk op bijna elke stress, en dan raakt mijn jongeman gehecht aan de vereisten van alleen “bedrelaties”, en verzekert hij zelfs dat het is seks is die een vrouw beschermt tegen stress …

(Antwoord.) En uw jonge man bedriegt u niet. Psychologen hebben al overtuigend bewezen dat seksuele activiteit mensen echt beschermt tegen zo’n overvloedige hoeveelheid stress in onze moeilijke tijden. Zoals ze waarschuwen, hebben we het echter niet over willekeurige, willekeurige relaties, die integendeel alleen mentaal ongemak kunnen veroorzaken..

(Vraag.) Ik onderging een coronaire bypass-transplantatie en hoewel ik nog geen 50 ben, lijkt het erop dat ik me nu eindelijk moet ‘vastbinden’ met seks …

(Antwoord.) Dat is het niet! Na de operatie van de bypass-transplantatie van de kransslagader, kunt u gewoonlijk beginnen met de gebruikelijke “familie” seks binnen 2 – 3 weken na ontslag uit het ziekenhuis. Na geslachtsgemeenschap is het echter noodzakelijk om 1 glas water te drinken – dit zal bloedverdikking voorkomen, wat behoorlijk gevaarlijk is voor hartaandoeningen..

(Vraag.) Na de bevalling (en ze waren niet gemakkelijk, ze maakten zelfs een incisie), veranderde er iets in de geslachtsorganen. Onaangename geluiden verschijnen tijdens geslachtsgemeenschap. Nou … alsof de lucht uit de vagina komt. Het is alsof mijn man en ik applaudisseren. Wat het is ? Ik ben bang dat ik een of andere ziekte heb. Gedachten hierover verlaten me niet, en daardoor verzwakte mijn verlangen om een ​​intieme relatie met mijn echtgenoot aan te gaan..

(Antwoord.) Blijkbaar zit de reden precies in deze snit. Ze konden het niet netjes naaien en er vormde zich een vernauwing in de vagina. Op dit punt staat de penis heel strak in contact met de muur en wanneer de lucht eruit wordt geperst, is een karakteristieke plop te horen. Het wordt ook wel pompsyndroom genoemd. Dit syndroom komt vrij vaak voor bij vrouwen die zijn bevallen en is geen bepaalde ziekte. Dus je moet niet bang zijn of je voor hem schamen. Maar als u zich hier zoveel zorgen over maakt, kan het probleem vrij eenvoudig worden verholpen met een kleine plastische ingreep..

(Vraag.) Ik heb waarschijnlijk het meest voorkomende probleem in nichedagen – ik heb de neiging om te zwaar te zijn, en hoewel ik pas 23 jaar oud ben, is mijn gewicht al meer dan 90 kilo met een toename van 165 cm. Ik probeerde zelfs een dieet te volgen. uitgehongerd, niets helpt echt niet! Misschien omdat alle vrouwen in mijn familie vaak te zwaar zijn. Ik begrijp met mijn verstand dat ik hierdoor niet complex hoef te zijn, maar met gevoelens, nee.

En daarom doe ik het niet goed met mannen – ik schaam me om naakt voor hen te verschijnen, ik schaam me voor mijn ‘dikke figuur’, hoewel ik een nogal temperamentvolle en sensuele vrouw ben, en ik droom vaak van intieme intimiteit met mannen. Wat kan mij helpen ?

(Antwoord.) Uw “probleem” is werkelijk wijdverbreid in ons tijdperk van “magere en benige” modellen. De ‘schoonheidsnormen’ die door de media worden opgelegd, zijn in strijd met de gezondheidsnormen. Vandaar het vrouwelijke zogenaamde “cellulitiscomplex”.

Alle vrouwen maken zich tegenwoordig bijna massaal zorgen over de beruchte cellulitis, omdat ze niet weten of gewoon niet willen weten dat dit slechts een speciale versie van vetophopingen is die de eerlijkere seks onderscheidt van de seks is verre van mooi! Ze willen niet geloven dat brede heupen met vet en een “smakelijke buik” vanuit seksueel oogpunt precies de gezondste vrouwenfiguur zijn..

Waarom zijn vetophopingen op de billen en dijen goed voor seks? Ten eerste omdat het erg aantrekkelijk is voor mannen. En ten tweede komt het vet op deze plaatsen overeen met de vrouwelijke essentie, gezongen door de meesters van de schilderkunst uit de middeleeuwen, aangezien dit een reservevoorziening is van energie met de verwachting een kind te krijgen en een bevalling te krijgen..

Welnu, als u echt uw “reserve vetophoping” enigszins wilt verminderen, dan is het beter om in plaats van uithongeren, het vrijen niet op te geven. (Zoals het gezegde luidt: minder bloem, meer ’s nachts.) Het is tenslotte heel goed mogelijk om het proces van vetverbranding aanzienlijk te stimuleren als je actief seks hebt voordat je naar bed gaat (wat meer dan 1300 kcal verbruikt!).

(Vraag.) Ik ben altijd bang voor elke “infectie” tijdens geslachtsgemeenschap en begon steeds vaker douchen na hen te oefenen, en bovendien ook voor “preventieve doeleinden”. Maar een van mijn kennissen vertelde me onlangs dat het zogenaamd schadelijk was. Wat is dit voor onzin ?! Moet ik haar geloven ?

(Antwoord.) Eigenlijk is uw verlangen naar hygiëne en reinheid zeer prijzenswaardig. Vergeet niet dat alles met mate goed is. En daarom moet u zich niet te veel laten meeslepen door douchen (natuurlijk, als u de aanbeveling van uw arts niet opvolgt). Deze schijnbaar onschadelijke, eenvoudige procedure kan de natuurlijke zure omgeving van de vagina veranderen, de beschermende bacteriën die erin leven vernietigen en zo de weg openen voor infecties..

(Vraag.) Ik ben nog geen 55 jaar oud, een behoorlijk lange tijd geleden heb ik de climacterische manifestaties beëindigd, waar ik eerder zo bang voor was, en intieme verlangens begonnen te verschijnen en weer te intensiveren. Maar hier is het probleem – helemaal aan het begin van geslachtsgemeenschap heb ik pijn.

En hoewel mijn man en ik altijd alle noodzakelijke hygiëneregels volgden, begon het me bang te maken, ik ging zelfs naar een geslachtsarts, maar hij vond geen “eigen ziekten” bij mij. Wat kan het zijn? En is er een manier waarop u mij kunt helpen? ?

(Antwoord.) Een afname van de productie van het vrouwelijke geslachtshormoon oestrogeen door de jaren heen (vooral op oudere leeftijd) leidt meestal tot een afname van de productie van vaginale afscheidingen. En door droogte in de vagina tijdens geslachtsgemeenschap kan pijn optreden. Dit probleem is echter vrij oplosbaar. In apotheken kunt u speciale correctiecomplexen vinden (alleen, voordat u ze gebruikt, is het beter om uw gynaecoloog te raadplegen).

Je kunt ook een bewezen folkremedie gebruiken – een slijmerig afkooksel van lijnzaad. Het recept voor de bereiding is eenvoudig: je moet 1 deel lijnzaad nemen, 30 delen heet gekookt water gieten, dan alles 15 minuten schudden, dan persen en persen. Met deze bouillon is het noodzakelijk om vaginaal douchen te doen in kuren van 10 dagen met tussenpozen van 7 tot 10 dagen..

(Vraag.) Ik zou graag langer “mezelf in vorm houden”, maar de laatste tijd niet tot de ochtendgymnastiek … En onlangs begon mijn vriend me te verzekeren dat vrijen beter is dan sporten. Wat is dit, een grap ?

(Antwoord.) Integendeel! Seksuele spelletjes zijn een geweldig alternatief voor ochtendoefeningen, omdat ze veel stimulerende en rekbare componenten (oefeningen) bevatten, en dit is gewoon nodig voor de spiertonus, flexibiliteit en ook om de beweeglijkheid van de gewrichten te verbeteren. De liefde bedrijven is dus dezelfde oefening, alleen minder vermoeiend en leuker..

(Vraag.) Ik ben 28 jaar oud. Ik ben onlangs getrouwd en daarvoor was ik maagd. En na de allereerste geslachtsgemeenschap (ondanks het naleven van alle noodzakelijke regels voor intieme hygiëne), kreeg ik jeuk en andere onaangename, bijna pijnlijke gevoelens in de vagina. Nou, net als een allergie … Zou ik niet een soort onverenigbaarheid kunnen hebben met het sperma van mijn man? ?

(Antwoord.) Inderdaad, het kan dezelfde allergie voor sperma zijn. Dus vraag je man om minstens een maand later de liefde met je te bedrijven met condooms. Bovendien, gezien het feit dat er 20 per dergelijk geval zijn, wat kan worden verklaard door vrij veel voorkomende redenen, wanneer bijvoorbeeld een vrouw een soort infectie uitwisselt met haar partner, en niet noodzakelijkerwijs een geslachtsziekte, zou het fijn zijn. dat u beiden een passend wederzijds onderzoek moet ondergaan, en als het nodig blijkt, dan een behandeling. Het is ook logisch om specifiek op diabetes te worden gescreend..

(Vraag.) Ik heb onlangs een intieme relatie gehad met een jonge man, en hij wil me de hele tijd, zelfs op “kritieke dagen” blijft hij niet achter. Ik weet gewoon niet wat ik met hem moet doen, hoe ik hem moet uitleggen dat dit schadelijk is voor een vrouw. ?

(Antwoord.) Eigenlijk is dit niet helemaal waar. Voor een man is ‘de liefde bedrijven’ op de ‘kritieke dagen’ van vrouwen natuurlijk niet altijd esthetisch. Terwijl voor een vrouw zelf, een orgasme de kwalen kan verlichten die optreden tijdens haar menstruatie, omdat het de baarmoeder dwingt om samen te trekken, waardoor het bloed en andere vloeistoffen die zich erin ophopen, worden versneld. Dat is de reden waarom een ​​vrouw in dit geval na intimiteit meestal opluchting en zelfs een golf van kracht voelt..

(Vraag.) Om de een of andere reden heeft mijn 23-jarige dochter, na het verbreken van een liefdesrelatie met haar minnaar, nog steeds een constante hoge temperatuur (soms wel 38 graden). Ze werd grondig onderzocht in onze kliniek, maar er werd niets van dat soort gevonden, en ze denkt nog steeds dat hij haar met een zeldzame ziekte heeft besmet, of dat iemand haar heeft bedorven. Nu weten we gewoon niet wat we moeten doen …

(Antwoord.) In feite is het sinds de oudheid opgevallen dat veel geliefden, na het verbreken van de relaties met geliefden, de zogenaamde “liefdeskoorts” blijven. Hiermee helpen luchtbaden, rubdowns en spoelen met koud water veel. Daarnaast wordt een strikt vegetarisch dieet getoond, het is raadzaam om af te zien van snoep, ook is het noodzakelijk om te stoppen met roken en drinken (giet verdriet).

(Vraag.) Ik ben 43 jaar oud en ik ben bijna 25 jaar getrouwd, alles is normaal met mijn man, bovendien heb ik nooit problemen gehad met “ontspanning”, het gebeurt zelfs, misschien te vaak – bij elke geslachtsgemeenschap tot 5-6 keer. Mijn man noemde me altijd “mijn nymfomane”. Onlangs, toen ik een orgasme bereikte, begon ik hevige hoofdpijn te krijgen. En deze pijnen worden sterker en sterker, eerst verschijnen ze in het occipitale gebied en bedekken ze het hele hoofd. Misschien komt het allemaal door mijn nymfomanie ?

(Antwoord.) Wel, wat voor soort nymfomane ben jij? Gewoon een multi-orgastische vrouw. En dit is helemaal geen ziekte, maar integendeel, een waardigheid! Je hebt geluk dat de natuur je zo gul heeft beloond. Als het om hoofdpijn gaat, moet u uw bloeddruk onder controle krijgen. Hoogstwaarschijnlijk neemt het toe met u tijdens geslachtsgemeenschap. Een orgasme is immers nog steeds geen heel kleine fysieke en mentale stress, zeker niet omdat je al 44 jaar oud bent..

En leg de situatie natuurlijk aan uw man uit. Het is raadzaam om uw seksuele tempo te verminderen: stop na 1 à 2 orgasmes, neem een ​​pauze, meet uw bloeddruk. De echtgenoot kan op dit moment zachte strelingen aanbrengen of gewoon naast hem gaan liggen. Na 15 minuten kun je verder. En als de hoofdpijn niet afneemt en de drukstoten groot blijken te zijn, moet u al een therapeut raadplegen.

(Vraag.) Ik heb onlangs een ernstige verkoudheidsziekte gehad, en zelfs daarna vielen er veel dingen op het werk en thuis op me af, ik werd erg moe en begon daarom intimiteit met mijn man te vermijden, aangezien vrijen veel energie vereist . Maar mijn man begrijpt dit niet, is beledigd en boos, en ik weet gewoon niet hoe ik dit alles aan hem moet uitleggen …

(Antwoord.) Natuurlijk kunt u uw partner iets uitleggen. Maar alleen dat je wat tijd nodig hebt om van asthenie af te komen. En wacht niet tot het vanzelf voorbijgaat. Breng het juiste regime van werk en rust tot stand. Verbeter uw dieet met walnoten, honing en gearomatiseerde kruiden.

Eet fractioneel (5-6 keer per dag), zonder te veel te eten, want zoals de volkswijsheid zegt: “Een volle buik is doof voor seks!” Vitamines innemen. Loop meer buiten. Maar geef de intimiteit met uw echtgenoot niet helemaal op, want geslachtsgemeenschap vereist energiekosten, die slechts gelijk zijn aan de kosten voor het beklimmen van de trap op een verdieping!

(Vraag.) Condooms veroorzaken plaatselijke irritatie bij mij, en hormonale pillen zijn voor mij gecontra-indiceerd, welke anticonceptiemethode adviseert u mij te kiezen ?

(Antwoord.) In dergelijke gevallen kunt u het beste speciale crèmes gebruiken, bijvoorbeeld “Pharmatex” of iets dergelijks.

(Vraag.) Ik ben vatbaar voor verkoudheid, en mijn nieuwe vriend neigt me tot meer intieme relaties met hem onder het voorwendsel dat vrijen goed is voor verkoudheid en zelfs griep. Alleen ik geloof hem niet echt …

(Antwoord.) En tevergeefs! Intieme relaties activeren echt het immuunsysteem, dat overigens ’s nachts het meest actief is. En natuurlijk, zoals bewezen door moderne wetenschappers, maakt regelmatige seks een persoon tot op zekere hoogte resistenter, niet alleen tegen verkoudheid of griep, maar zelfs tegen andere, meer ernstige ziekten. Dus vermijd ‘vrijen’ niet!

(Vraag.) Onlangs is mijn gezondheid niet in orde en begon ik mijn interesse in seks te verliezen. Maar onlangs zei een van mijn vrienden dat dit alles te wijten kan zijn aan het feit dat mijn bed niet goed is gepositioneerd en dat het moet worden gericht op de magnetische lijnen van de aarde. Is dat echt waar? Kan dit echt invloed hebben op zowel de gezondheid als de kwaliteit van seks? ?!

(Antwoord.) In onze tijd wordt zelfs aangenomen dat de oriëntatie van het bed met het hoofd naar het oosten de kwaliteit van de slaap en het algemeen welzijn echt kan beïnvloeden, en daarom kan men een positief effect op de kwaliteit verwachten. van intimiteit.

(Vraag.) Ik ben 24 jaar oud. Na de bruiloft begon ik een regelmatig seksleven te hebben met mijn man en begon ik snel te herstellen. Dan na elke geslachtsgemeenschap, wanneer het eindigt met een orgasme, ervaar ik een zeer sterk hongergevoel met een speciaal verlangen om iets zoets te eten. Wat is er met mij ?!

(Antwoord.) Hoogstwaarschijnlijk heeft u de neiging tot hypoglykemie, dat wil zeggen een verlaging van de bloedsuikerspiegel. Vegetatieve stormen tijdens een orgasme kunnen de bloedsuikerspiegel verlagen, dus u moet een endocrinoloog raadplegen en uw dieet aanpassen om koolhydraten te verminderen..

(Vraag.) Ik ben al op pensioenleeftijd en ik heb ook last van angina pectoris met paroxismale tachycardie. Mijn man wil de slechte gezondheidstoestand niet begrijpen en plaagt constant met eisen voor seks. Ik ren al van hem weg naar de keuken, of vertrek zelfs voor een paar dagen om mijn dochter te bezoeken. Nou, hoe moet je hem uitleggen dat het vanwege mijn ziekte beter is me niet aan te raken ?!

(Antwoord.) Je kunt aangeraakt worden, maar het zouden alleen kusjes, knuffels en erotische strelingen moeten zijn. Maar totdat een therapeut of cardioloog u kan helpen om uw paroxismale tachycardie te compenseren, is het echt het beste voor u om zelf af te zien van intieme relaties..

(Vraag.) Ik heb mijn periode voor het vierde jaar niet gehad, maar desondanks voelde ik me gezond en bleef ik temperamentvol in seks. Ik ben gescheiden en heb een volwassen kind. En nu heb ik een partner die 5 jaar jonger is dan ik.

Ik hou van ruige seks. Maar onlangs, in mijn favoriete positie, sta ik bovenaan – op het belangrijkste moment … heb ik mezelf nat gemaakt. Hij zei niets, maar haastte zich meteen naar de douche. En nu ben ik bang dat ik me weer zal schamen. Wat moet ik doen ?.

(Antwoord.) Aangezien u een bevallende vrouw bent, en zelfs in de menopauze, heeft u duidelijk een verzakking van de vagina met veranderingen in het slijmvlies en de submucosa. Je kunt je favoriete intieme positie beter vervangen door die waarin de man bovenaan staat. Daarnaast kan Kegeltraining je helpen om de spieren van het perineum en de vagina te versterken: doe dagelijks oefeningen met het optrekken van de bekkenbodem, alsof je gedwongen wordt te stoppen met plassen..

Gedurende een dag is het niet belastend voor u en onopgemerkt door anderen, u kunt ze tot wel 200 keer doen – in series van 20 – 30 bewegingen. Bovendien zou het niet slecht voor u zijn om een ​​uroloog te raadplegen die hoogstwaarschijnlijk medicijnen (zoals spasmomex) zal voorschrijven die inwerken op de sluitspier van de blaas..

(Vraag.) Mijn rug doet vaak pijn, en ik probeer de liefde te vermijden, maar mijn man begrijpt dit niet en neemt aanstoot en eist de vervulling van huwelijkstaken in bed. Hoe kan ik zijn ?

(Antwoord.) Als een vrouw rugpijn heeft (natuurlijk, als ze geen uitgesproken radiculair syndroom heeft, en nog meer radiculoneurotisch syndroom), is vrijen meestal niet alleen niet gecontra-indiceerd voor haar, maar zelfs nuttig. Alleen zij mag weten in welke posities ze een intieme relatie met een partner kan aangaan..

Ten eerste kan ze met gebogen knieën in bed zitten. Tegelijkertijd buigt de man zich tussen haar benen over haar heen. Als alternatief kan een vrouw op het bed knielen (waardoor haar ruggengraat wordt ontlast) met haar hoofd naar beneden. De man staat achter haar..

(Vraag.) Ik ben nog geen veertig, en mijn echtgenote is bijna 15 jaar ouder dan ik, bovendien begon zijn hart pijn te doen, en hij, uit angst voor een hartaanval, probeert door middel van een haak of een boef geslachtsgemeenschap te vermijden..

(Antwoord.) Blijkbaar weet uw partner niet dat seks het hart beschermt tegen een hartaanval. En niet alleen omdat het het cholesterolgehalte in het bloed verlaagt. Het is gewoon dat seks een uitstekende training is van de bloedcirculatie in de hartspier, want in het interval tussen voorspel van liefde en orgasme zetten de kransslagaders eerst uit en vervolgens smaller..

Dat is waarom het niet alleen joggen is dat mannen en vrouwen helpt te ontsnappen aan een hartaanval. Leg dit uit aan uw partner, maar als hij niet gelooft, laat de therapeut of cardioloog het dan uitleggen.

(Vraag.) Kunnen intieme deodorants worden gebruikt om vaginale geuren te verlichten ?

(Antwoord.) Intieme deodorants zijn speciale geparfumeerde formuleringen die zijn ontworpen voor de liesstreek. In geen geval mogen ze in de vagina worden gebruikt, omdat ze de vermenigvuldiging van gistachtige schimmelcellen kunnen bevorderen en een allergische reactie kunnen veroorzaken..

(Vraag.) Ik heb zo’n probleem: als het op intimiteit aankomt, begin ik me zoveel zorgen te maken dat ik last heb van de hik op deze nerveuze basis. Hoe om te gaan met haar, anders voel ik me gewoon ongemakkelijk in het bijzijn van mijn vriend ?

(Antwoord.) Om dit soort zogenaamde “nerveuze hik” te verwijderen, zijn er verschillende goede manieren:

1) Slik 1 theelepel kristalsuiker door zonder drinkwater.

2) Houd uw adem in en slik.

3) Haal diep adem en adem dan langzaam en krachtig uit door je mond..

4) Ga op je rug liggen en trek je knieën naar je borst.

5) Spoel uw mond met koud water.

6) Vaak helpt druk op de oogbollen of punten boven de sleutelbeenderen aan de rand van de sternoclaviculaire spier om de hik te stoppen.

7) Tijdens het uitademen kun je een paar seconden krachtig in de middelste vingerkoot van de pink drukken. Dit soort acupressuur helpt het middenrif te ontspannen, waardoor de hik stopt..

8) U kunt uw oren ook met uw wijsvingers dichtstoppen en een beetje draaien. Op deze manier stimuleer je de zenuw in het middenoor, die een rol speelt bij het hikken..

Hier is zo’n klein consult om het te maken gezondheid bij seks.