Als de aantrekkingskracht weg is: hoe je het libido en de kwaliteit van seks kunt verhogen

Inhoud

Welke factoren zijn van invloed op libido en seksualiteit? Waarom zijn we ons soms niet bewust van de aanwezigheid van mechanische verwondingen die de kwaliteit van ons seksleven bederven? En welke oefeningen om de bekkenbodemspieren te versterken, moeten preventief thuis worden gedaan? We zoeken het samen met een specialist uit.

Voordat u op zoek gaat naar manieren om het libido en de kwaliteit van seks te verbeteren, moet u weten wat hen precies beïnvloedt. In het lichaam is alles met elkaar verbonden: en het libido is niet afhankelijk van één factor.

Seksualiteit is als bloeien. Dit is een teveel aan energie die mensen belichamen, realiseren in actie. Als het energieniveau laag is, wordt ook het libido verminderd..

Veel mensen merken dat de aantrekkingskracht op het andere geslacht toeneemt tijdens de rustperiode. Dit is niet verwonderlijk: voldoende slaap, gebrek aan stress, voldoende voeding, voldoende vitamines en micro-elementen, in het bijzonder vitamine D.Een bekend idee van gepassioneerde meisjes en mannen uit het zuiden is een andere bevestiging van deze..

Dit is slechts één factor: in feite zijn er nog veel meer..

Factoren die het libido en seksualiteit beïnvloeden:

Algemene gezondheid

Bloedtoevoer naar de geslachtsorganen cialis goedkoop

Seksuele voorlichting of het ontbreken daarvan. Als op een bepaalde leeftijd de uitingen van seksualiteit ernstig worden onderdrukt, kan dit ook een negatief effect hebben op het seksleven, het libido

Endocrinologische problemen en aandoeningen

Zelfs zo’n niet voor de hand liggende factor als het motorische regime is van belang. Bij langdurig zitten stagneert het bloed in de geslachtsorganen. Met beweging, harmonieuze fysieke activiteit, wordt het hormonale metabolisme genormaliseerd, wat het seksuele verlangen kan vergroten.

Hoe mechanische problemen je seksleven verpesten?

Osteopathie gaat over “mechanica”. Mechanische factoren kunnen het libido en de zin in seks ernstig beïnvloeden, bovendien de potentie en het vermogen om kinderen te krijgen..

Stuitbeenletsels en verminderde bloedcirculatie in de geslachtsorganen

Schedeltrauma en verminderde bloedtoevoer naar de hersenen

Verzakking van interne organen

Zwakke bekkenbodemspieren

De verzakking van inwendige organen, die het gevolg is van vallen en stuitbeenletsel, verstoort de bloedcirculatie in de bekkenorganen, waardoor het libido afneemt. Bij mannen lijdt door verzakking de bloedcirculatie in de prostaat.

Trauma aan het staartbeen leidt tot verplaatsing van het heiligbeen. In het bekken worden de spieren gestrekt en de vaten die de geslachtsorganen voeden, worden samengedrukt. Een verminderde bloedsomloop is een ernstige factor die de functie van de geslachtsorganen negatief beïnvloedt.

Zwakke bekkenbodemspieren verminderen de kwaliteit van het seksuele leven, waardoor het zelfrespect van partners lijdt, met als gevolg dat het libido en de seksualiteit afnemen.

Hoe osteopathie seksuele problemen oplost en het libido verbetert?

Stuitbeenletsels, en daarmee de verzakking van inwendige organen, is het werkterrein van een osteopaat. Osteopaat herstelt de juiste positie van het heiligbeen en bekkenbeenderen.

Vaak weten mensen niet dat ze een stuitbeenletsel hebben gehad. Ze herinneren zich dit misschien niet, of hechten misschien geen belang aan een gewone val. Daarom is het de moeite waard om aandacht te besteden aan andere symptomen die kenmerkend zijn voor stuitbeenletsels: pijn in de benen, pijn in de lumbale wervelkolom, heiligbeen en stuitbeen.

Wat betreft het verhogen van de interne organen, is onafhankelijk werk van de patiënt perfect om dit probleem op te lossen. De betrokkenheid van een osteopaat kan dit proces versnellen..

De rol van de bekkenbodemspieren is belangrijk voor zowel vrouwen als mannen. Wanneer we bekkenbodemoefeningen doen, versterken we deze en verhogen we de bloedtoevoer naar de geslachtsorganen, wat de snelle seksuele opwindingseffecten kan hebben die veel mannen en vrouwen hebben opgemerkt..

Osteopathie tegen impotentie en onvruchtbaarheid: een case study

In mijn praktijk was er een uniek geval toen een jonge man van 30 jaar naar mij toe kwam. De klacht was als volgt: gebrek aan erectie, onvruchtbaarheid. Zijn spermogram toonde geen beweeglijkheid van het sperma..

Tegen die tijd had hij al een langdurige behandeling met traditionele methoden ondergaan. Aanvankelijk gaf het een positieve trend, maar na voltooiing van de hormoontherapie nam het aantal zaadcellen weer af en verslechterde de potentie opnieuw sterk, er was helemaal geen erectie. Bij onderzoek ontdekte ik dat de patiënt een ernstig stuitbeenletsel had, een verwonding aan het achterhoofd, verzakking van inwendige organen tegen de achtergrond van stofwisselingsstoornissen.

Wat was mijn behandeling:

Het was nodig om de interne organen omhoog te brengen en ik leerde de patiënt de oefeningen zodat hij het resultaat thuis kon consolideren.

Ik heb de juiste positie en beweeglijkheid van de botten van de schedel hersteld zodat de hypofyse en hypothalamus de geslachtsklieren kunnen stimuleren.

Ik herstelde ook de beweeglijkheid van het heiligbeen en de bloedcirculatie in de bekkenorganen..

We werkten een aantal maanden, hadden 6 sessies. Al die tijd kreeg de patiënt geen aanvullende behandeling..

De behandeling leverde een uitstekend resultaat op: een herhaald spermogram onthulde indicatoren die typisch zijn voor een gezonde man. De potentie werd weer normaal. Bovendien kregen hij en zijn vrouw zes maanden later een kind..

Twee effectieve oefeningen voor het optillen van inwendige organen en het versterken van de bekkenbodemspieren:

Oefening om de interne organen te verhogen

Uitgangshouding: liggend op je rug. De benen zijn gebogen bij de knieën. Voeten rusten op het oppervlak waarop u ligt.

Adem een ​​tijdje langzaam in je buik. Adem drie keer in en uit en adem voor de derde keer zo hard mogelijk uit, alsof je ALLE lucht uit je wilt blazen..

Trek je buik stevig naar binnen. Stel je voor dat je op zijn rug moet blijven plakken.

Trek uw buik langzaam met uw vingers in de richting van de boezem tot aan de navel. In dit geval moeten de vingers van elke hand met elkaar in contact zijn en een “spatel” vormen. Belangrijk: de maag moet al die tijd naar binnen getrokken blijven..

Reik naar de buik tot aan de navel, laat je handen los, stop met zuigen in je buik.

Adem langzaam in door je neus.

Herhaal de oefening nog een paar keer. De beste tijd om dit te doen is voordat u naar bed gaat..

Oefening voor de bekkenbodemspieren “Lopen”

De belangrijkste activiteit bij deze oefening is lopen. Maar met een kleine waarschuwing: tijdens het lopen moet u uw bekkenbodemspieren versterken..

Loop en span uw bekkenbodemspieren op verschillende frequenties:

Verminder met een stap, ontspan met de tweede;

Zeef voor 2 stappen, ontspan – voor één stap;

Zeef gedurende 5 stappen en verhoog geleidelijk de spanning. Ontspan vervolgens in 5 stappen de spieren geleidelijk op dezelfde manier;

Creëer uw eigen opties voor de snelheid en kracht van samentrekking van de spieren van het perineum, afhankelijk van het aantal stappen.

De tweede oefenoptie staat stil. Trek gewoon de spieren samen, wissel de frequentie en de duur van de spiercontractie af.

Vladimir Zjivotov

Osteopatisch arts. Naast zijn werk in de geneeskunde, onderhoudt hij een blog over gezondheid op Instagram (@vladimirzhivotov). Hij ontwikkelde ook een handmatige richting – cranioposturologie (gepatenteerd op de craniobalance-methode), die als effectiever wordt beschouwd dan klassieke osteopathie..

Foto: Getty Images

Tekst: Marie Claire Editorial

Gerelateerde materialen

  • Hoe seksualiteit los te laten: 7 niet voor de hand liggende tips
  • Dromen is (niet) schadelijk: wat je seksuele fantasieën over jou vertellen
  • Strikvraag: moeten echtgenoten in hetzelfde bed slapen
  • Puur vrouwelijke manieren om het brein van een man te verdragen (laten we aan onszelf werken?)

Interactieve versie van het tijdschrift MarieClaire

MarieClaire Magazine

Uw favoriete tijdschrift in reguliere en reisformaten

  • Over het tijdschrift
  • Kamer aankondiging
  • Contacten
  • Adverteren
  • Gebruiksvoorwaarden
  • Archiveer projecten

Marieclaire.ru is een online damesmagazine dat zich zorgen maakt over een stijlvolle, moderne vrouw met haar eigen mening en een actieve levensstijl. Dagelijkse updates uit de wereld van mode, beauty, gastronomie, reizen maken van Marieclaire.ru het meest veelzijdige vrouwenblad. Carrière, relaties en gezin staan ​​ook prominent in ons vrouwenblad. Hier vindt u deskundig advies, deskundig advies en de persoonlijke ervaring van succesvolle individuen. Marieclaire.ru is een vrouwenblad dat altijd relevant en nuttig is!

Copyright (c) Hirst Shkulev Publishing LLC, 2021.

Eigenaar van Marieclaire.ru Hirst Shkulev Publishing LLC

Rusland, Moskou, 115114

st. Derbenevskaya, 15B.

Elke reproductie van sitemateriaal zonder toestemming van de uitgever is verboden. 16+