Het plezier is nog maar net begonnen: 6 bemoedigende feiten over seks na 40 jaar

Herinner je je de zin dat het leven na 40 nog maar net begint? Deze verklaring is dus van toepassing op alle gebieden, inclusief de meest intieme. Zoals talloze onderzoeken aantonen, kan seksuele activiteit op volwassen leeftijd pieken bereiken die u in uw jeugd niet eens kende. Interfax.by vertelt over dingen die openen na 40.

Diversiteit

Volgens de Amerikaanse seksuoloog Shannon Chavez is het na 40 jaar dat seks geen routine meer is. Paren die al vele jaren samenwonen, ontdoen zich eindelijk van de complexen die met elkaar samenhangen. Ze praten openlijk over hun gevoelens en verlangens, bespreken rustig wat ze wel en niet leuk vinden. Daardoor ontstaat diversiteit, velen ontdekken rollenspellen, bijzonder speelgoed, de mogelijkheden van smering en alle mogelijke erotische praktijken. Bovendien neemt de honger naar experimenten toe, er zijn zoveel dingen in het leven dat je tijd moet hebben om het te proberen.

Seks is niet langer een uitdoving van een vluchtig verlangen, het maakt nu deel uit van de relatie. Bovendien is het vrij belangrijk. Daarom, als eerdere monteurs in de eerste plaats waren, evenals hun eigen gevoelens, voegen ze nu zorg toe, een verlangen om de partner te plezieren. Daardoor is iedereen tevreden. Het is niet langer "Fast food", maar "diner in een gastronomisch restaurant".

Looptijd

Veel mannen na hun veertigste zeggen dat ze in hun jeugd vaak leden onder wat ze niet konden "houd het lang vol", wat overigens een van de meest voorkomende oorzaken van ontevredenheid bij vrouwen is. Nu is er geen dergelijk probleem, ten eerste helpen hormonale veranderingen die optreden in het mannelijk lichaam, en ten tweede worden er meer zelfvertrouwen en psychologische stabiliteit toegevoegd. Experts zeggen ook dat langere geslachtsgemeenschap een positief effect heeft op sensaties, zowel emotioneel als fysiologisch..

Vrouwelijk orgasme

De meeste vrouwen boven de 40 weten al waar ze het meeste uit halen. Tegelijkertijd zijn ze zelfverzekerd genoeg om hun partner erover te vertellen en niet ingewikkeld te zijn als dit een niet echt traditionele manier is..

Horizon verbreden

Volgens experts focussen koppels zich na 40 jaar op elkaars plezier, waardoor het voorspel langer en spannender wordt. Er is een verlangen om een ​​partner te ontdekken. Er is een voorheen onbekende opwinding, zelfs vanwege het feit dat het nu goed gaat met de ander. Er is niet zo’n focus op het eindresultaat als voorheen. Proces staat voorop.

Gezondheidsindicator

Heeft u niet genoeg tijd voor jaarlijkse medische onderzoeken? Dit is natuurlijk niet erg goed, maar je hebt seks. Omdat het een goede lichamelijke activiteit is, kan het dienen als een indicator voor uw gezondheid. Alles was bijvoorbeeld in orde, maar op een gegeven moment realiseer je je dat er ergens iets pijn begon te doen, er waren ademhalingsmoeilijkheden of erectieproblemen, wat betekent dat het tijd is om naar een dokter te gaan: controleer het hart, de bloedvaten, de gewrichten, de hormonen, schildklier.