Psychologie van seksuele posities

Hoeveel is er al over hen geschreven, beginnend met de beroemde Kamasutra en eindigend met brochures van underground samizdat!

Prominente seksuologen besteedden een aanzienlijk deel van hun werk aan de selectie van houdingen – met name de Poolse arts Mikhailina Wislotskaya leverde een grote bijdrage aan dit gebied. En bovenal ging het erom hoe je de optimale houding kon vinden voor wederzijdse tevredenheid, afhankelijk van de anatomische kenmerken van de partners..

Het feit is echter dat u ook rekening moet houden met de psychologische component van dit aspect! Zoveel gevallen als je wilt, wanneer, vanuit het oogpunt van anatomie, een bepaalde sekspositie beide lijkt te passen, dus nee – hij of zij tegelijkertijd "er is iets fout". Soortgelijke sensaties kunnen ontstaan ​​omdat elke pose zijn eigen kan hebben "lezing" vanuit het oogpunt van psychologische perceptie. En er ontstaan ​​speciale moeilijkheden (en zelfs conflicten) wanneer elke partner zijn eigen mening, zijn eigen perceptie en zijn eigen beoordeling van dezelfde pose heeft..

Groepsseks posities "Oog in oog"
We kunnen zeggen dat al dergelijke posities in de menselijke seks in de eerste plaats voldoen aan de communicatieve functie – de behoefte aan communicatie. Zoals u weet, hebben dieren immers zulke houdingen
eigenlijk niet. En mensen hebben in een intiem proces vaak niet zozeer fysiologisch genot nodig als wel een gevoel van versmelting, eenheid.

Man bovenop
En juist deze behoefte wordt het best vervuld door de bekende pose van de groep. "oog in oog" – man bovenop. Ook is deze pose voor veel vrouwen een symbool van een soort veiligheid – wanneer het mannelijk lichaam het bijna volledig bedekt.

Deze sekspositie wordt meestal missionaris genoemd – terwijl hij een verhaal vertelt zoals wilden op het eiland, gewend "communiceren" in dierlijke poses, met verbazing bekeken hoe een paar zendelingen de liefde bedrijven. Dit is echter nog steeds niet helemaal waar. Varianten van deze pose zijn gevonden tussen de grotschilderingen van primitieve mensen! Dat wil zeggen, dit bevestigt indirect waar we het hierboven over hadden: de sociale functie van seks verscheen lang geleden. En als je wilt, kun je deze functie niet missionaris noemen, maar menselijk. En de nationaliteiten bij wie het niet populair is, en in de rest van hun ontwikkeling, ondervonden niettemin enige achteruitgang in de ontwikkeling van hun bevolking.

Maar de problemen bij het gebruik van deze groep houdingen zijn precies waar ze beginnen, waar ze anders zijn "sociale interpretaties". Het kan aan de ene kant versmelting en eenwording zijn, en aan de andere kant onderdrukking (vanuit het oogpunt van een man): ze zeggen, zo heb ik haar onder druk gezet, ze kan niet bewegen! Over het algemeen is voor mannen die in seks willen bevredigen, allereerst het gevoel van hun eigen kracht, vooral macht vanuit een positie van kracht, deze seksuele positie aantrekkelijk omdat daarin een vrouw letterlijk kan worden "verpletteren".

En het maakt voor hen niet langer uit dat de praktisch geïmmobiliseerde partner het vermogen verliest om zijn wrijvingen te verhelpen en dat dus zijn puur fysiologische plezier afgestompt is! Maar het punt is dat de fysiologische afgifte voor zo’n bumpkin secundair is, het belangrijkste is om te verpletteren. En vanuit het oogpunt van een vrouw zou zo’n pose ook wel eens een symbool kunnen zijn. minachting en onverschilligheid. Zoals mijn zaken – neem me niet kwalijk, ga liggen en spreid mijn benen. En laat hem dan daar doen wat hij wil, het kan me niks schelen!

Het is in deze positie (met deze lezing) dat vrouwen seks hebben, letterlijk haten

hun echtgenoten – en in het bijzonder de nauwe band met hen. Hier is nog een reden waarom deze positie zo populair is – vaak bij gehuwde paren wordt seks juist echtelijke plichten. En het is in deze positie dat de vrouw het zich kan veroorloven zich niet druk te maken tijdens het uitvoeren van deze taken..

Het blijkt dus dat als een partner een gevoel van eenheid voelt in deze positie, en een partner – onverschilligheid, of een partner een gevoel van macht wil bevredigen met behulp van zo’n sekspositie, en een partner – een gevoel van veiligheid , met zulke tegengestelde doelen zal iemand zeker ontevreden blijven (alsof deze positie niet goed paste bij hun anatomische kenmerken). En vice versa: als deze opstelling van lichamen de belangrijkste erogene zones niet al te goed stimuleert, maar tegelijkertijd is er een samenloop van opvattingen – zo’n pose zal met een knal worden beschouwd!

Vrouw op de top
De volgende meest voorkomende pose van deze groep is de vrouw bovenop. In principe is het fysiologischer, juist omdat een vrouw in de regel lichter is dan een man. Bij dergelijk contact van lichamen is er echter veel minder dichte druk op elkaar, en natuurlijk wordt de hoofdactiviteit aan de partner gegeven. Daarom wordt deze houding bij de meeste seksuologische werken aanbevolen voor actieve vrouwen en vermoeide mannen. Dit is echter vanuit het oogpunt van fysiologische geschiktheid. Maar wanneer de psychologie begint, ontstaan ​​er conflicten over een specifiek plan..

We zullen hier later over praten, maar het is de moeite waard om nu te vermelden dat sommige van onze mannen (vooral degenen die zichzelf beschouwen, zoals ze nu zeggen, niet nodig zijn) "koel"), ongeacht hoeveel ze op een dag hebben uitgewerkt, ze kunnen hun vrouw of vriendin niet toestaan "zit bovenop"! Het vernedert bijvoorbeeld zijn mannelijkheid.

De enige met wie hij dit kan toestaan, is met een prostituee, die hij aanvankelijk zou hebben vernederd door haar te kopen, en tegelijkertijd niet meer "vertrappelde man", en de klant is de klant die het zich kan veroorloven om rustig te gaan liggen terwijl de aangekochte dame aan het werk is. Zie hoe de perceptie verandert, afhankelijk van psychologische en sociale accenten! Eigenlijk is er niets veranderd aan de technische dispositie. En met zo’n verwrongen waarneming doen zich moeilijkheden voor, zowel voor mannen (die hun intieme problemen met hun vrouw oplossen, maar tegelijkertijd zichzelf met geweld bewegen of zonder de nodige ontslag blijven), als voor vrouwen die begrijpen dat de echtgenoot moe is en zou graag alles in eigen handen hebben, maar hij staat hen niet toe deze pose te gebruiken.

De vertekening van de perceptie bereikt het punt dat eens in een populaire krant een respectabele wetenschapper (dat is jammer, ik wist zijn achternaam niet meer), een aanhanger zijn "mannelijke superioriteit", zei: ze zeggen, "cowgirl pose" leidt tot de degeneratie van de natie – als een vrouw bovenaan staat op het moment van conceptie, zullen er lelijke kinderen worden geboren. Zoals ze zeggen – geen commentaar.

Interessant is dat de beoordeling van deze sekspositie voor verschillende vrouwen anders is. Sommige vrouwen houden van deze positie – maar niet zozeer omdat ze zelf de noodzakelijke contacthoek tussen lichamen en het bewegingsritme kunnen kiezen, maar juist omdat ze zichzelf psychologisch willen voelen. "van boven", over een man. Vooral als ze in het sociale leven buitensporig verpletterd worden door de sterke seks en daar helemaal niet van houden. En hier is nog een groep vrouwen, ondanks hun activiteit is deze positie nogal koud. Juist omdat in deze situatie "de man liegt en wordt high, en jij dient hem."

Natuurlijk wordt in alle poses de mogelijkheid van wederzijdse activiteit van partners geïmpliceerd. Zij het in verschillende mate: in een pose "man bovenop" een vrouw kan, zoals u weet, bijdragen tot wederzijds (en vooral haar eigen) plezier. Net als een partner in een pose "vrouw op de top" wordt ook niet de mogelijkheid ontnomen om te bewegen, om zijn partner voor zichzelf te omhelzen. Maar nogmaals, wanneer de hoofdrol geen fysiologische sensaties begint te spelen, maar psychologische, en in het bijzonder, wordt de grote tegenstelling tussen de seksen de belangrijkste – dan ontstaan ​​er conflicten..

Zittende seksposities
Deze groep houdingen staat een beetje uit elkaar – juist omdat ze in feite voor seksuele behoeften bijna het meest ongemakkelijk zijn. Daarom worden ze niet zo vaak beoefend, en vooral voor verfijnde, verfijnde seks. Dergelijke houdingen bieden precies de gelijkheid van partners – voornamelijk in groei. En hoewel ze voor beide partners minimale bewegingsvrijheid in het bekkengebied geven, zorgen ze ervoor dat u zich volledig kunt nestelen in het borstgebied en volledige vrijheid voor communicatie op ooghoogte. En daardoor bevestigen ze dat menselijke seks precies vanuit het hoofd begint..

Ja, sommige mannen proberen een vrouw in deze positie te bewegen, zoals een kunstvagina. Maar in het geval dat ze bovenop een zittende man zit, is het moeilijk. Daarom, wanneer er geen verlangen is in het proces van intimiteit om precies gelijkheid en eenheid te benadrukken, maar het is noodzakelijk om juist uw superioriteit te onderdrukken of te benadrukken – in dergelijke gevallen worden zittende houdingen bijzonder impopulair..