Liefde is een vrijwillige vorm van slavernij

Het komt voor dat het onderwerp passie niet altijd beantwoordt, terwijl je al verliefd bent geworden "tot aan de oren". En soms gebeurt het zo: wederzijdse liefde en perfect samenleefd, maar plotseling besluit men te vertrekken. Dus het blijkt dat we liefhebben, maar dat doen we niet.

Een soort ondragelijk pijnlijk gevoel blijft in mijn ziel. Het kwelt en geeft geen rust, en dwingt het zich te haasten met een pleidooi voor een terugkeer naar het vroegere object van hartstocht, en vervolgens plannen te maken voor vreselijke wraak .
Dit alles komt door verliefdheid. Hoe zal deze plaag worden genezen??

Laten we het gevoel van liefde eens nader bekijken. Het, zo veel geprezen in de samenleving, is inherent niets meer dan een psychische aandoening. Onthoud hoe u uw verliefdheid ervoer – euforie en depressie, opwinding en volledige passiviteit, verstrooidheid en het gevoel dat u bergen kunt verzetten. Letterlijk elke Romeo of Julia heeft de hierboven beschreven symptomen, maar probeer met hen een neuroloog te benaderen.

Hij zal u onmiddellijk diagnosticeren – psychopathie – en aanbieden om een ​​behandeling te ondergaan. Helaas begint verliefdheid meestal al in een vergevorderd stadium te worden behandeld, wanneer de ziekte moeilijk te behandelen is. Het is veel gemakkelijker om preventieve maatregelen te nemen. Denk niet eens aan liefde, vecht mee
al zijn manifestaties, lees geen boeken over liefde, kijk vooral geen films, dompel jezelf onder in werk en dan, met al deze preventieve maatregelen, zal het risico op infectie sterk afnemen "virus" liefde.

Logische redeneermethode
Evalueer kalm en objectief alle voor- en nadelen. Wat kan liefde je geven? Zelfs als alles met succes verder gaat, is het onvermijdelijk dat na een korte periode van euforie, die niet beter is dan gewone bedwelming, het verdwijnen van gevoelens onvermijdelijk is, en dan ruzies, conflicten en een onvermijdelijke breuk. Zelfs als zowel jij als je partner zich waardig gedragen, en je kunt hier van tevoren nooit zeker van zijn, toch zal afscheid je veel onaangename emoties bezorgen..

Liefhebben is verliezen. Met inbegrip van je verliest je vrijheid. Liefde is vrijwillig en daarom de hoogste en ergste vorm van slavernij; onthoud je waardigheid, wil je echt een slaaf zijn? Liefde kost veel van je tijd, zenuwen, energie, geld; je kunt vrienden verliezen, werken en in ruil daarvoor krijg je uiteindelijk alleen maar herinneringen, die niet altijd prettig zijn. Bedenk hoeveel kwaad en misdaden er in alle tijden uit liefde zijn gepleegd; denk aan al deze mensen wier dwaasheden zowel zichzelf als anderen hebben geschaad. Spreekt deze gevaarlijke waanzin je nog steeds aan??

Lope de Vega-methode
"Als je te hebzuchtig bent voor vrouwen, zoek dan naar gebreken in charmes.," – gegeven door de held van een van de komedies van de Spaanse toneelschrijver. Wees kritisch over het object van uw vroegere passie. Denk zo vaak mogelijk na over zijn of haar tekortkomingen. Heeft hij een kleine buik? – goed! Geloof me, over een paar jaar zou hij slap zijn en eruitzien als een varken. Ze kan niet koken? – En hij zal het niet leren! Elke keer dat je thuiskwam, had je onvoldoende gaar aardappelen en verbrande schnitzels voor je klaarliggen. Zoek zelfs nadelen in deugden. Is ze een goedkope gastvrouw? Niet waar, ze is gewoon gemeen! Is hij een goede minnaar? Middelen "bovendien treinen" ergens anders! Hoe vaker je dit doet, hoe sneller de sluier van liefde van je ogen zal vallen..

Pasteur-methode
Pasteur, zoals u weet, stelde om ziekte te voorkomen voor om een ​​verzwakte infectie in het lichaam te introduceren om de productie van immuniteit te stimuleren. Als romantische dromen zo overweldigend zijn en jij

moe van het verpletteren, geef ze de vrije loop. Zoek een geschikt object van passie voor jezelf en probeer een affaire met hem te hebben. Zodra je voelt dat je eraan begint te hechten, laat je hem onmiddellijk vallen en zoek je onmiddellijk naar het volgende object. Als u dit drie of vier keer doet, krijgt u de vereiste dosis. "medicijnen" en ontdoen van gedachten van liefde uit het verleden. Maar onthoud, "alles is vergif en alles is medicijn – het enige verschil zit in de dosis", het belangrijkste is om het niet te overdrijven, anders word je weer verliefd. Toegegeven, zelfs een tekort kan nieuwe kwelling veroorzaken..

Deromantisatiemethode
Zoals je weet, hebben mensen met een romantische geest de neiging om verliefd te worden. Ze idealiseren liefde, en daarom is elk obstakel in deze kwestie een bron van ongelooflijk lijden voor hen. Als u tot dit type persoonlijkheid behoort, zal deromantisatie u helpen. Het is voldoende om een ​​persoon te ontdoen van de romantische notie van de wereld, aangezien liefde vanzelf voorbijgaat. Om dit te doen, lees eerst nog een paar middelmatige romans, maar ze zijn allemaal middelmatig (dit wordt vooral aanbevolen voor mannen).

Praat met iemand die liefde helemaal niet goedkeurt. Deze mensen zijn overal te vinden, er is bijvoorbeeld een club in Moskou "Blauwe kous", waar vrouwen die de liefde niet erkennen samenkomen. U kunt ook op internet zoeken. Onlangs heb ik een site voor vrouwenhaters kunnen vinden. Deze eenvoudige ondersteuning is vaak effectief. Ga vervolgens aan het werk als dat nog steeds niet werkt. Voor romantisch ingestelde aard zullen de beroepen van bouwer, verpleegster, naaister, lader een uitstekend medicijn zijn. Meestal is het voldoende om een ​​maand of anderhalve maand in deze omgeving te zijn, omdat roze glazen voor altijd worden verwijderd.

Extrapolatiemethode
Als je ondanks alles geplaagd wordt door romantische fantasieën, als het je lijkt dat je de relatie toch kunt onderhouden of herstellen. Geloof niet, houd u niet bezig met zelfbedrog. Het lijkt jou dat "alles zal voor ons anders zijn" – probeer je het voor te stellen "anders" dag na dag, maand na maand. De nieuwigheid van de relatie is voorbij; de belangrijkste gespreksonderwerpen zijn uitgeput, het blijft alleen om de actualiteit of het weer te bespreken, wat je met succes kunt doen met vrienden of vriendinnen. Alle nieuwe onaangename functies worden onthuld in de partner (ze zijn in ieder van ons, je kunt hier niet vandaan komen).

Stel je deze nauwe communicatie voor, dag in dag uit, jaar in jaar uit, met dezelfde persoon – en je zult voelen hoe grote verveling bezit van je neemt en je behoedt voor verliefdheid. Denk na: waar leidt deze liefde op de lange termijn toe? Samenwonen? Zal het mogelijk zijn om een ​​leven op te bouwen met een voorwerp van liefde? Is er een noodzakelijk begrip? Als vergoddelijking en idealisering voorbij zijn, kunt u het dan ergens over eens worden? Heeft u algemene ideeën over financiële, zakelijke en huishoudelijke prioriteiten? Zie hoeveel vragen!? Zult u al deze ontberingen van het samenleven kunnen doorstaan? Denk er vaker over na, en
het verlangen om verliefd te worden zal gewoon verdwijnen.

Correcte levensstijl
Onthoud dat ledigheid de bron is van bijna alle ondeugden. Als je geest nergens mee bezig is, is het niet verwonderlijk dat je hoofd gevuld is met allerlei onzin; de natuur, zoals u weet, verafschuwt een vacuüm. Als u zich bezighoudt met krachtige intellectuele activiteit die u plezier geeft, is het onwaarschijnlijk dat, als u een interessant bedrijf heeft (of het nu uw belangrijkste baan of een hobby is), gedachten over uw ex-partner uw gedachten over het algemeen niet zullen overnemen..

Trap niet voor de valse propaganda van degenen die hun eigen zwakheden tot het absolute hebben verheven zonder ze te kunnen overwinnen. Deze mensen, die op zijn best medelijden waard zijn en in het slechtste geval minachting, hebben de wereld overspoeld met spreuken zoals "Wetteloos hart", "accepteer het onvermijdelijke, wat kun je doen – verliefd worden" enz. Dergelijke onzin doet denken aan de tirades van alcoholisten en drugsverslaafden die hun ondeugd niet willen overwinnen. Wees daarboven, en je kunt trots zijn op jezelf, wat veel leuker is dan kortstondig "charmes" liefde.

De methode van Sigmund Freud
De grote Freud beschreef in zijn wetenschappelijke werken een dergelijk mechanisme van het menselijk bewustzijn als sublimatie. Het is het proces waarbij energie, aanvankelijk gericht op seksuele of agressieve doelen, wordt omgeleid naar andere doelen, vaak artistiek, intellectueel of cultureel. Dus je moet, nadat je verliefd bent geworden, al je gedachten op creativiteit richten. Houd je van tekenen? Trek! Muziek spelen? Nog beter!

Probeer iets briljants (redelijk serieus) te schrijven, zoals een opera of, in het slechtste geval, een cantate. Je weet niet hoe je het een of het ander moet doen, ga en leer! Het is nooit te laat om een ​​muziekinstrument te leren bespelen, de basisprincipes van schilderen te leren, of een paar bewegingen van de moderne dans te leren, waarbij je je gevoelens en emoties erin tot uitdrukking brengt..

Door de energie van liefde te sublimeren, kun je iets moois creëren en, belangrijker nog, je liefde zal verdwijnen en je zult een ander talent krijgen, dat op zijn beurt de basis kan worden van een nieuwe kennis..

Method B.V. Zeigarnik – einde liefde
De beroemde Russische psycholoog Bluma Volfovna Zeigarnik gaf in een van haar studies proefpersonen 15-20 kleine taken, bijvoorbeeld het maken van een huis van lucifers, het samenstellen van een mozaïek, het oplossen van een vergelijking, en het onderwerp mocht sommige van de taken. Toen werd hem, als bij toeval, gevraagd wat van de taken die hij zich herinnerde, en meestal herinnerden de proefpersonen zich precies die acties die ze niet mochten voltooien..

Evenzo is onze liefde niet altijd volledig. Het lijkt vast te lopen in de stroom van ons bewustzijn en interfereert met de normale stroom van onze gedachten. We herinneren ons deze persoon de hele tijd, wanneer het nodig is of niet, we praten mentaal met hem, worden boos op hem en vergeven. Vaak worden deze gedachten zo opdringerig dat ze het werk, de studie en de slaap verstoren..

Hoe kom je er vanaf? Je moet je liefde voltooien. Het is natuurlijk een goed idee om naar een psycholoog te gaan en met hem te praten. Maar niet iedereen heeft deze kans, dus je hebt de hulp nodig van een begripvolle vriend of vriendin. Ga eerst tegenover elkaar zitten. Beschrijf dan voor hem of haar de hele situatie, van daten en eindigen met afscheid, het is niet nodig om over je gevoelens of emoties te praten, probeer het als een officieel rapport te doen. Het tweede deel gaat uit van hetzelfde verhaal, maar nu emotioneel gezien, ook al vraagt ​​je assistent je vaker: "Wat voelde je op dat moment?". De derde fase betreft uw besef van hoe u zich nu over deze persoon voelt, vertel erover. De vierde fase is om met je ex te praten, maar niet echt, maar denkbeeldig. Stap uit een andere stoel en vertel jezelf zelf wat je van je relatie vindt, ga dan naar een andere stoel en stel je voor dat je de persoon bent met wie je het uitmaakte, neem voor hem verantwoording, enzovoort. Herhaal vervolgens stap vier. Psychologen zeggen dat het helpt.