Mannelijk en vrouwelijk orgasme

Sperma tijdens een orgasme bij mannen "schiet" met een snelheid van 45 km / u, dat is 5 km / u sneller dan de gemiddelde snelheid van een stadsbus.

1. Waarom hebben we een orgasme nodig??
– De biologische betekenis van een orgasme ligt in het feit dat het de beloning van de natuur is voor het uitvoeren van handelingen die gericht zijn op voortplanting en daardoor de herhaling van deze handelingen stimuleert. Woord "orgasme" komt uit het Grieks "orgao", betekenend "vlammen, koken, opzwellen". Een wellustig gevoel ontstaat op het moment dat de geslachtsgemeenschap voltooid is (of vormen van seksuele activiteit die deze vervangen). En hoewel het orgasme voor mannen en vrouwen een zeer sterke emotionele ervaring is, is het vanuit het oogpunt van het fysieke proces vergelijkbaar met niezen: irritatie (opwinding) – diep ademhalen (plateau) – zelf niezen (orgasme).

Zoet interval
De gewaarwordingen tijdens een orgasme worden geassocieerd met ritmische samentrekkingen van de gladde spieren van het genitale kanaal, en niet met de voortgang van sperma of vrouwelijk glijmiddel door hun lumen. Spiersamentrekkingen en relaxaties wisselen elkaar af met tussenpozen van 0,8 seconden. In 10-15 seconden treden 5 tot 15 weeën op. In veel gevallen trekken de spieren van het hele lichaam gelijktijdig samen met de spieren van het perineum..

Sneller dan een bus
Sperma tijdens een orgasme bij mannen "schiet" met een snelheid van 45 km / u,
dat is 5 km / u sneller dan de gemiddelde snelheid van de stadsbus. Per keer worden 1-2 theelepels sperma vrijgegeven, dat ongeveer 100 miljoen sperma bevat.

Geneesmiddel
Een orgasme is niet alleen prettig, maar ook erg nuttig: het doodt ziekteverwekkende microben. Tijdens een orgasme stijgt de temperatuur, versnelt de pols en verschijnt er overvloedig zweet – dat wil zeggen, het lichaam ervaart dergelijke fysiologische reacties die helpen de infectie te onderdrukken.

Slakken
Zoölogen geloven dat een orgasme gemeenschappelijk is voor alle zoogdieren en zelfs ongewervelde dieren. Bij slakken verschijnen bijvoorbeeld aan het einde van de copulatie versterkende golven van elektrische opwinding, gevolgd door een ontlading.
En het hert wrijft tijdens de paarperiode de uiteinden van de hoorns, bedekt met een tere huid, tegen bomen, enz. bereikt een orgasme zonder vrouw! Als ze hem niet koos, maar een rivaal.

Hare Majesteit’s Clitoris
De Oostenrijkse koningin Maria Theresa (18e eeuw) raadpleegde de lijfarts Van Swaiten over onvruchtbaarheid. De dokter zei dat ze pas zwanger zou kunnen worden als ze een orgasme had bereikt, en adviseerde:

"De clitoris van uwe Majesteit moet vóór de geslachtsgemeenschap worden opgewekt".

Door gebruik te maken van deze aanbeveling, beviel de verheven dame van 16 kinderen..

2. Hoe komt het tot stand?
– "Voorstellen" orgasme mannelijke en vrouwelijke geslachtsorganen. Maar "is geboren" het is iets hoger – in de maag. Wetenschappers zijn al lang op zoek naar het deel van de hersenen dat verantwoordelijk is voor de productie van enkefalines en endorfines, stoffen die een staat van euforie opwekken tijdens een orgasme. En pas vorig jaar besloten Amerikaanse onderzoekers van de Harvard University eindelijk over de bron van een orgasme. In de buik, op de plaats die de zonnevlecht wordt genoemd, is er nog een "hersenen": het is een heel netwerk van honderden miljoenen zenuwcellen. Ze zijn verantwoordelijk voor onze emoties, seksuele voorkeuren en het orgasme zelf. Hierop worden excitatie en stimulatie van de geslachtsorganen overgedragen "hersenen", waarna zijn cellen beginnen te produceren "euforische stoffen".

Het zou beter zijn om niet te eindigen
De beroemde Amerikaanse seksuoloog A. Kinsey beschreef unieke orgasmes: een 32-jarige vrouw merkte tijdens een orgasme een volledig verlies van alle zintuiglijke vermogens op: ze werd blind, doof, verloor haar reukvermogen en voelde geen aanraking meer. En de herhaaldelijk opgenomen in ziekenhuizen in Londen

Een 21-jarige student brak tijdens een orgasme inwendige organen: milt, niercapsules en zelfs leverbanden! Als gevolg hiervan besloot het meisje haar leven niet op het spel te zetten en ging naar een non..

Door de kracht van het denken
Sommige mensen kunnen een orgasme bereiken zonder hun geslachtsdelen aan te raken! Van de 500 mannen die door het Kinsey Institute werden ondervraagd, bereikten vier alleen een orgasme door zich te concentreren op erotische fantasieën en naar de bijbehorende afbeeldingen te kijken. In deze gevallen werd het doel uitsluitend bereikt door mentale stimulatie..

Oh deze Wagner!
Studies hebben aangetoond dat de meeste mensen het meest opgewonden raken van Wagners opera’s en Offenbachs operettes, terwijl vrouwen het meest worden beïnvloed door de hoge stemmen van lyrische tenoren zoals Lemeshev..
Prominente Poolse seksuoloog professor Zbigniew Lev-Starovich observeerde een 32-jarige ongehuwde vrouw die een orgasme bereikte terwijl ze luisterde naar een duet uit Kalmans operette "Czardash koningin", ze had genoeg muziek alleen, zonder enige aanraking.

Het belangrijkste zit in het voorhoofd
Een unieke erogene zone werd beschreven door de Amerikaanse seksuoloog K. Roleder: een 30-jarige vrouw werd opgewonden toen een papegaai haar op het voorhoofd pikte.

Geven. kauwen!
Bij dieren en menselijke baby’s kan een orgasme worden waargenomen tijdens het voeden – dit is een soort voedselorgasme, dat gelijk aanvoelt als seksueel en er alleen van verschilt als er geen ejaculatie is. Bij sommige mensen blijft dit paradoxale orgasme bestaan ​​tot in de volwassenheid..

Sletterige koningin
De Russische keizerin Catharina II de Grote (1729-1796) had een enorme seksuele lust. Ze kreeg een bijzonder sterk orgasme door haar voeten te kietelen en op haar billen te slaan. Er waren hele diensten om haar zo’n specifiek plezier te bezorgen..

3. Waarom duurde het zo lang??
– Volgens het Kinsey Institute,

de gemiddelde duur van het orgasme is van 5 tot 15 seconden, waarna de toestand van intoxicatie ongeveer 15-20 seconden aanhoudt. Deze periode wordt bepaald door de vervaltijd van enkefalines en endorfines – stoffen die in het bloed vrijkomen op het zogenaamde punt van onmogelijke terugkeer (op het laatste moment van het plateau). Het verschil in duur hangt af van de individuele kenmerken van de lever, het is daarin dat deze stoffen worden vernietigd: bij sommige werkt het iets sneller, in andere iets langzamer.

Veel is niet klein?
Masters en Johnson schatten dat ongeveer 14% van de vrouwen meerdere orgasmes ervaart. Ongeveer 4% van de mannen beweert ook dat ze meerdere keren klaarkomen, ondanks het feit dat hun sperma alleen in de laatste wordt gegooid "orgasmes".
Volgens moderne seksuologen is wat velen meervoudig orgasme noemen, in feite een manifestatie "gekarteld plateausyndroom". Binnen een paar minuten ervaart de persoon opwaartse en neerwaartse stressgolven. Elk van deze golven kan in principe worden aangezien voor een orgasme, maar in feite wordt volledige voldoening pas gevoeld na de laatste piek, dat wil zeggen wanneer het plateau eindigt. Als u de geslachtsgemeenschap onderbreekt voordat u verzadigd bent, zal de persoon ongemak ervaren..
In feite is dit geen meervoudig orgasme, maar een – langdurig. Het kan een paar minuten tot anderhalf uur duren..

Wie is er vaker?
Volgens Kinsey had een man 11 orgasmes binnen een uur, een ander ook 11, maar binnen 4 uur..

Neem 21 opeenvolgende orgasmes op.

Er zijn volwassen mannen die jarenlang het vermogen behouden om een ​​groot aantal orgasmes te krijgen. Kinsey beschrijft mannen, van wie er één 30 jaar lang drie orgasmes per dag had, en de ander 33 orgasmes per week..

4. Man en vrouw: wat is het verschil?
– De beroemde Amerikaanse psycholoog Eric Berne heeft meer dan 600 orgasmes verzameld. Bij het vergelijken van mannelijke en vrouwelijke orgasmes merkte Bern dat. er is geen verschil tussen hen! Hoewel vrouwen emotioneler zijn in het beschrijven van hun plezier. En Masters en Johnson hebben met behulp van apparaten bewezen dat de hartslag, ademhaling en veranderingen in hormonen in het bloed bij mannen en vrouwen tijdens een orgasme hetzelfde zijn.!

Wie is er sneller?
Volgens onderzoek van het Kinsey Institute heeft 6,4% van de mensen een orgasme binnen 10 seconden na het starten van de stimulatie. Een op de vier – in minder dan een minuut.

Mannen? De meeste mannen bereiken sneller een orgasme dan vrouwen. Hun aard combineerde een orgasme – het hoogtepunt van plezier en ejaculatie – het moment van overdracht van genetisch materiaal aan potentiële nakomelingen. Tegelijkertijd mag een vrouw in geen geval eerder tot een climax komen dan een partner – dan verliest ze haar interesse in de handeling. Bovendien zullen de vaginale wanden ontspannen en daarom zal de vrouw geen sperma kunnen vasthouden en zal ze niet worden bevrucht..
Dames? Volgens onderzoek van Masters en Johnson is de gemiddelde duur van stimulatie tot een orgasme bij vrouwen 8 minuten, maar voor sommigen varieerde het van 1 tot 30 minuten. In de praktijk van seksuologen waren er ook vrouwen die na 2-5 seconden stimulatie een orgasme voelden..

Mannen kunnen dat "droog"
Een mannelijk orgasme kan worden bereikt zonder ejaculatie, "droog". Dit gebeurt bijvoorbeeld bij kinderen, bij mannen met speciale seksuele technieken en bij degenen die een prostaatoperatie hebben ondergaan (waarna het sperma in de blaas wordt gegoten en niet buiten).
Mannelijk orgasme en ejaculatie zijn dus twee verschillende processen die meestal gelijktijdig plaatsvinden. Deze paradox wordt uitgelegd

het feit dat een man twee verschillende zenuwbanen heeft vanaf de geslachtsorganen. De pudendale (genitale) zenuw is verantwoordelijk voor het hoofd van de penis en voert impulsen uit naar het ruggenmerg en de hersenen. En de bekkenplexus "serveert" de basis van de penis en de prostaat, het werkt autonoom, onafhankelijk van de hersenen. Voor de meeste mannen werken deze twee paden synchroon, waardoor "twee in een". Mensen die een dwarslaesie hebben opgelopen, zijn echter in staat tot erecties en ejaculatie (de bekkenplexus werkt), maar voelen geen orgasme..

"Vrouwelijk zaad"
In het begin van de 19e eeuw ontdekte de anatoom Skene de vrouwelijke prostaat, de klier tussen de urethra en de vagina, die volgens hem "vrouwelijk zaad". Later bestudeerde een gezamenlijke groep wetenschappers uit Amerika en Europa 2.230 vrouwen en ontdekte dat 40% van hen tijdens een orgasme overvloedige urethrale afscheiding had; en 20% hebben matige. Analyse van de vloeistof die uit de urethra stroomt, toonde aan dat de samenstelling ervan verrassend vergelijkbaar is met de samenstelling van sperma!

Bovendien is de kracht waarmee het vrouwtje wordt gegooid "sperma", inferieur aan mannelijke ejaculatie. Het geheim is simpel: het mannelijke vocht komt via twee kanalen in de urethra en de vrouwelijke prostaat heeft er ongeveer dertig, waardoor de druk verdwijnt